Krém-arany gömb

 2009.10.23. 20:54

A most bemutatásra kerülő articsóka hasonlóan készül az előzőhöz, csak a szalagok feltűzési iránya változik.

Hozzávalók: 5 cm széles fehér és krémszín szaténszalag, 5 cm széles dekorszalag (lehetőleg drótos szélű), néhány gombostű, sodrott zsinór a felfüggesztéhez. (Olló, sniccer, fa vagy műanyag hegyes végű pálcika)

Első lépésként segédvonalakat húzunk: a gömb közepén egy kb. 3 cm-es sávban, illetve a maradék gömbfelületet 6 részre osztjuk (lehet 8 felé is, de nekem ez szimptikusabb volt).

 

 

 

 

Az egyes cikkeket az előző posztban bemutatott módon befedjük szalaggal, minden másodikat más színnel. Ugyanezt megcsináljuk a gömb másik felületén is.

 

 

 

Így néz ki:

Következő lépésként az arany szalagból vágunk kb. 6-7 cm-es darabokat és illesszük az üresen maradt sávba:

 

 

 

 

 

 

Szép sorban haladunk, míg a végére körbeérünk. Az utolsó darabnál ügyesen felszedjük a legelsőként beillesztett darab széleit, alácsúsztatjuk az utolsó pikkelyt és elsimítjuk hogy egyenletes legyen:

 

 

 

 

Már csak a felfüggesztő-zsinórt kell rátűzni, és kész.

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy már elészült darab, fehér-kék-ezüst variációban. Annyi még a különbség, hogy - mivel nem voltak túl egyenletesek az illesztések, -az egyes cikkek illesztéseihez vékony és vastagabb ezüstzsinórt tűztem.

A bejegyzés trackback címe:

https://kerticsoka.blog.hu/api/trackback/id/tr891470557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása